петък, 21 септември 2012 г.

Плесканик


Продукти:
1 кг. изчистена тиква
3 яйца
12 с.л. захар, брашно, грис, олио
бакпулвер
ванилия






Начин на приготвяне: 
Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Добавят се брашното, грисът, олиото, бакпулвера и ванилията.
Изчистената тиква се настъргва и се добавя към другите продукти. Всичко се разбърква и се изсипва в намазнена и набрашнена тава. Аз използвам тава с диаметър 32 см. Ако ползвате по-малка тава плесканикът  ще стане по-дебел, но също така и ще се опече по-бавно.
 Пече се на 250 градуса за 25-30 мин.
За предпочитане е да се яде изстинал - по-вкусен е.





Няма коментари:

Публикуване на коментар